Avusturya’ya Mülteci Akını

0

Macaristan’dan Avusturya’ya geçenlerin çoğu Suriyeliler Son umut için Macaristan üzerinden Avusturya’ya 13 bin mülteci geçti.

Avusturya polisi bundan önce umut için ülke topraklarına 10 bin mültecinin geçeceğini önceden duyurduğunu. Çoğunluğunu Suriyeliler oluşturan mülteciler demiryolu aracılığıyla Avusturya’nın çeşitli kentlerine odaklanmıştır.

Avusturya İçişleri Bakanı Yohanna Mikl-Lyaytner ise komşu ülkeleri Avrupa Birliği’nin kurallarına riayet etmemekle suçladı. o da beyan etti ki, göçmenler Avusturya Hırvatistan ve Sloveniyadan gelirler.

16 Eylül dan Hırvatistan’a Sırbistan’dan 20 bin göçmen girdi. İlk önce ülke miqrantları kabul etse de, sonradan hükümet Hırvatistan’ın göçmen akınına tab getirmediğini bildirdi. Ülkenin Başbakanı Zoran Milanociç göçmenlerin Macaristan’a gönderilmesine ilişkin ülkesinin faaliyete başladığını bildirdi. Milanoviç, “Biz onları (Macaristan – red.) Mültecileri kabul etmeye zorlar ve bunu devam edeceğiz”, – diye ülkesinin tutumunu açıkladı. Aynı zamanda Başbakan Hırvatistan ve Macaristan arasında göçmenlerin aktarmak ile ilgili hiç bir anlaşmanın olmadığını da itiraf ediyor.

Buna karşılık Macaristan hükümeti mültecileri tescil almadığına göre Uluslararası tür sağlığa suçluyor. Budapeşte beyan edib ki göçmenler Kuzey Avrupa’ya geçmemiş Macaristan’da tescil alınacak. Fakat Avusturya Macaristan’dan gelen birkaç miqrantın sözlerine göre onları orada kimse tescil almadı. Göçmenler ülkenin sınırından diğer sınırına otobüslerle yapıldı ve demir yolları boyunca Avstriayaya yaya gitmeye mecbur ettiler.
Avusturya’ya yaya giden mülteciler
Mültecilerin yüz tuttukları Avrupa ülkeleri;

Avrupa Birliği ve Şengen bölgesinin yasalarını ihlal Slovenya da suçluyor. Ülke hükümeti iddia ediyor ki Sloveniyaya 1500 civarında göçmen girdi. Yüzlerce mülteci ise sınırda nöbet bekliyor, daha 150 kişi Slovenya Avusturya sınırını geçerek ülkenin güneyinde bulunan Şpilfeld kentine götürdü.
Slovenya geçmek için öncelikle duran göçmen

Göçmenlerin bir çoğu Avrupa’nın daha zengin kuzey ülkelerinde yerleşmek isterler. Onlar arasında en popüler yön Almanya’dır.
AB yönetimi göçmen krizinden çıkış yolu bulamadığı için sert eleştiriliyor. AB İçişleri Bakanları sentyabrın 22-de acil toplantı yapmayı planlıyor. Görüşmede bakanlar kota sistemine göre göçmenlerin Avrupa ülkeleri arasında eşit dağıtmak dair görüşmeler almak olacaktır.

Ertesi gün ise göç sorunları özel zirvede AB liderleri buluşacak.

AB na kota üzere aktarılması öngörülen göçmenlerin sayısı

Avrupa’da baş gösteren göçmen krizi fonunda Kanada hükümeti 10 binden fazla Suriyeli mültecinin kabul edeceğini ve mültecilere sığınak verilmesi sürecini tezləşdirməyə hazır olduğunu beyan etti.

“CBC News” telekanalının bilgisine göre, bunu Kanada’nın göçmenlik işleri Bakanı Kris Aleksander bildirdi. Bakan dedi ki, ülkenin göç hizmeti son 6 ayda sığınak için başvuran Suriyeli mültecilerin çoğunluğunun talebi bakmak için elinden geleni yapacak. Kanada’nın göçmenlik işleri Bakanı yıl sonuna kadar Kanada’ya binlerce Suriyeli mültecinin geleceğini düşünün.

Geçenlerde Kanada hükümeti BM’nin Ortadoğu’daki mülteciler için yeni kamplar dikmesine 75,4 milyon dolar ayıracağını açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir