Disleksi Nedir Disleksi Testi

0

Disleksi konuşma, okuma ve yazma gibi pek çok öğrenme bozukluklarından bir tanesi olmaktadır. Disleksi hastalığına sahip olan kişiler tüm bilgiler ve her şeyi unutmaktadır. Genel olarak dil derslerde konu alan durumlarda güçlük çektikleri olarak bilinmektedir. Bazı kişiler okul zamanlarında çok fazla hızlı konuşmaktadır. Bu nedenle karşı taraftakiler kişiyi çok fazla ciddiye almamaktadır. Normal bir insanın okuma ve yazma gibi pek çok eylemleri beyindeki sol ön lobunu ile kullanmaktadır.

Disleksi olan insanlar da ise sol ön lobunu kullanmakta çok zorluklar çekmektedir. Disleksi olan kişilerde ise sayısal zekaları çok yüksek olmaktadır. Disleksi olan kişiler genel anlamda bu sebepten olayı fizik ve matematik derslerini çok sevmektedir. Böylelikle başarılı olmaktadırlar. Disleksi olan kişiler sözel konularda başarılı olamamaktadırlar. Disleksi olan insanlar da zeka seviyeleri çok düşük ya da çok geride olmamaktadır.

Tam tersi oldukça yüksek zekaları olmaktadır. Normal bir insana göre hayal gücü iki kat daha fazla olmaktadır. Disleksi olan pek çok insanlar kitap okumaktan nefret etmektedir. En büyük düşmanları kitaplardır. Disleksi olan insanlarda en yüksek ve en üstün zekaya sahip kişilerdir. Bir çoğu ise yüksek ve üstün zekaya sahip değillerdir. Disleksinin en belirgin özelliklerin bir tanesi ise bazı kelimeleri ters bir şekilde algılamalarıdır. Disleksi olan kişilerde kelime kullanımlarında oldukça güçlük çekmektedirler. Disleksi, doğuştan gelen bir öğrenme bozukluğu olmaktadır. Disleksi olan kişilerde genelde okuma ve yazma öğrenmeye başladığı zamanlar ortaya çıkmaktadır. Böylelikle anlaşılmaktadır.

Disleksi olan çocuklarda normal çocuklara göre daha geç okumaya başlamaktadır. Disleksi olan kişilerde kelimeleri birleştirememe, kelimeleri telaffuz edememe gibi kelime kapasiteleri düşük olmasından gibi pek çok durumlarda anlaşılmaktadır. Disleksi olan kişilerde özellikle konsantrasyon da oldukça zorluk çekmektedirler. Pek çok fikirleri ve düşünceleri kolay bir şekilde dile getirememektedirler. Hareketleri ise diğer yaşıtlarına göre daha yavaş olmaktadır. Disleksi olan kişilerde tüm hece seslerinin yerlerini karıştırmaları ve okuma kelime atlamaları gibi pek çok konularda oldukça zorluk çekmektedirler. Disleksi olan kişilerde beyinleri daha farklı bir şekilde işlemektedir.

Disleksi Testi

Disleksi testi, yapmanın nedeni ise disleksi olup olmadığı gibi belirlenmesi için uygulanan test olmaktadır. Disleksi testleri teşhis koyabilmek amacı için pek çok uygulamalar yapılmamaktadır. Birçok test uygulamalarında disleksi belirtileri görünüyor ise mutlaka uzman doktorlara danışılması çok önemlidir. Daha net ve ayrıntılı bir şekilde tüm kontrollerin yapılması gereklidir.

Disleksi test uygulamalarında 5 ve 17 yaş yetişkinlerde 18 yaş ve üzeri olmak üzere farklı şekilde yapılmaktadır. Disleksi test uygulamalarında toplam 10 dakika civarı kadar kısa sürmektedir. Birçok davranış bozuklukların sebepleri bu sayede ortaya çıkmaktadır. Çocuklar için yapılan disleksi testleri Wechsler adı verilmektedir. Yetişkinlerde ise Wıscr adı verilmektedir.

Dürtüsellik

Kişilerin davranışlarını sergilemelerde, birçok isteklerini ertelemede ve kendini durdurabilme gibi pek çok eylemlerde zorlanma gösteren bir davranış bozukluğudur. Dürtüsellik bulunan kişilerde kendilerini durdurma gibi olaylarda zorluklar çekmektedir. Dürtüsellik olan kişilerde sergiledikleri davranışları düşünerek hareket edememektedirler. Daha çok erkeklerde kızlara nazaran 3 kat daha fazla görülmektedir. Dürtüsellik sorunu ile birlikte öğrenme güçlükleri, depresyonlar ve psikiyatrik sorunlar ile karşı karşıya gelinmektedir. Dürtüsellik genel olarak belirtilerinde ise;

Sabırsızlık ve düşünmeyerek sergilenen hareketler,

Verdikleri tepkilerin önüne geçememek,

Karşı taraftaki insanların sözünü kesmek,

İstediği pek çok olaylarda erteleyememek ve istediği her şeyi zorla yaptırabilmek, gibi durumlar yer almaktadır. http://playattention.com.tradresine ve firmasını ziyaret ederek daha fazla bilgiler edinebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir