Mide-Bağırsak Bozuklukları Ölüme Neden Olabilir

0

“Mide-bağırsak ihlalleri tüm yaş gruplarında yaygın bir problemdir.

Ama gidişatına göre çocuklar arasında daha çok rastlanmaktadır. Ağır formlarına da çocuklar arasında yaygın görülür. Bu da çocuk vücudunun daha hassas olmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle çocuklar arasında daha belirgin bir şekilde kendini gösterir. ”

“Önce sağlık” programında protein, Merkezi Neftçiler Hastanesi’nin çalışan Anar Salayev söyledi.

Uzman söyledi ki, gastrointestinal sorunlar genellikle çeşitli faktörlerin etkisi sonucu ortaya çıkar. Onun sözlerine göre, mide-bağırsak pozğunluğunun ana nedeni beslenme, kişisel hijyenin gözlenilmemesi: “Yaz aylarında gıda toksik enfeksiyonları ve viral kökenli enfeksiyonlar çok yayılır. Genellikle hafif formdan başlayıp, ağır formlara geçiyor ve hatta ölüme de neden olur. Bu nedenle, böyle durumlarda doktora danışılmalıdır, zamanlında teşhis konmalı ve tedavi yapılmalıdır “.

Anar Salayev belirtiyor ki, ilk olarak mide-bağırsak bozukluklarının hangi kökenli olduğunu açıklamak zor olur: “Onların klinik gidişi ve belirtileri birbirine çok okşadığı için öncelikle ayırt etmekte sıkıntı doğar. Bunları ayırt etmek için öncelikle net, düzgün laboratuar analizler yapmak gerekir .
Yaz aylarında viral enfeksiyonlar geniş yayılır. Ama bu demek değildir ki, bakteriyel enfeksiyonlara rastlamak mümkün değildir. Bakteriyel enfeksiyonlar da çok yaygındır ve ağır hasara da neden olması mümkündür.
Eğer mide-bağırsak bozuklukları ağır biçime gelirse, mutlaka bu kişi bulaşıcı şubelere yerleştirilmelidir “.

Gastroenterolok onu da kaydetti ki, virüs enfeksiyonları zamanI antibiyotiklerle tedavi yanlıştır: “Bazen yanlış olarak, asılsız bir şekilde virüs enfeksiyonlarında antibioyikler den kullanılıyor, tanımlanıyor. Çok zaman da veliler özfealiyyet şeklinde çocuklara antibiyotik veriyorlar. Antibiyotiklerin viral kökenli enfeksiyonlara karşı hiçbir etkisi yoktur, aksine bu zaman uygulama ağırlaşmalara neden olabilir. Ama bu demek değildir ki, virüs kökenli mide-bağırsak bozukluklarından hiçbir tedbir almak gerekmez. Tabii ki, belirli tedavi edici araçlar kullanmak gerekir “.

Uzman virüs enfeksiyonları zamanı vücudu takviye eden tedavinin önemli olduğunu vurguladı: “Virüsün vücutta neden olabileceği komplikasyonu en aza indirmek için gerekli önlemler alınmalıdır.

Örneğin, keskin bağıraq bozuklukları sırasında, ishal durumlarında bile ağır komplikasyonlar – kramp olmalar, huşun kaybolması da mümkündür. Bu zaman özel önlemler alınmalıdır. Ağır belirtilerden biri de sıcaklık kalkmasıdır. Özellikle bakteriyel enfeksiyonlar sırasında bu durum daha çok gözlenir. Bu, bizim için alarm olmalıdır.
Çok küçük yaştaki çocuklarda sıcaklığın 38 dereceden yukarı kalkması kramp neden olabilir. Hastanın sıcaklığı kalktığı, artık dezintoksikasiya yapmak ve ihtiyaç varsa, antibiyotik belirlemek gerekir “.

Onun sözlerine göre, mide-bağırsak enfeksiyonları zamani sürekli ishal, kusma ve idrar ifrazının azalması ciddi hasara yol açabilir: “Hatta kalp etkinliğinin bozulması, solunum felci, böbreklerin etkinliğinde ciddi komplikasyonlar ortaya çıkar. Zamanında önlem alınmazsa, susuzlaşma aradan qalxmasa, ölüm gerçekleşebilir olabilir. Özellikle çocuklarla ilgili bu gibi durumlara ciddi ele almak gerekir.

Mide-bağırsak bozuklukları sırasında ilk olarak ev ortamında ilaçlar tedbirler almak mümkündür.
Hafif formlarda düzgün önlem görülende ilaçsız da önlemek mümkün olur. Ama ağır formlarda ev ortamında tedbir almak doğru değil, mutlaka doktora danışılmalıdır “.

Hekim, bağırsak enfeksiyonları zamani pirinç lapası, siyah frenk üzümü ve nar kabuğu kiselləri, pişmiş meyve püreləri ile beslenmek daha doğru olur. Mide-bağırsak enfeksiyonları zamani bünyesinde koruyucu olan, gazlı gıdalardan kullanmayınız.
Tavuk, balık bulyonları, ister buharda pişmiş, ister yağda kızartılmış kotletləri gıda rasionundan çıkarmak gerekir. Eğer susuzlaşma, kusma, iade varsa varsa, o zaman ev ortamında adi sodalı su, çorba tuzunda hazırlanan özel solüsyonlar alınmalıdır.

Ama Anar Salayev dikkate çatdırıb ki, sürekli tekrar kusma durumlarında hastaya özel çözelti katılmış su vermek olmaz. Çünkü bu solüsyonlar kendileri mide bağırsağı tahriş, ishali, qusmanı artırabilir, ek komplikasyon görülebilir.

Uzman onu da vurgular ki, eğer vücutta su kaybı daha fazlaysa, hastane ortamında damar içi tedaviye ol.

Onun sözlerine göre, hastada genetik ve kronik mide-bağırsak sorununun olması, yaşam tarzı, beslenme rejimi, tespit edilmemiş kolitlər sık ​​sık mide-bağırsak enfeksiyonlarının baş vermesine neden olabilir.

Hekim kaydetti ki, bir çok ilaç da mide-bağırsak ihlali yaratabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir